وبلاگ

قرارداد دوجانبه چیست؟

صنایع کشور نیاز دارند تا بتوانند به صورت پایدار برق خود را تأمین نمایند. روش‌های تأمین برق عبارتند از:

  • نیروگاه‌های خود تأمین (تاسیس نیروگاه توسط خود صنایع برای مصرف شخصی)

  • تأمین از بخش دولتی(قراردادهای تأمین یا اتصال با برق منطقه‌ای و شرکت‌های توزیع برق)

  • تأمین از بخش خصوصی ( قراردادهای دوجانبه و بورس انرژی)

تأسیس نیروگاه کار چندان ساده‌ای نیست و فرآیندی زمان‌بر است، لذا باید شرایط ویژه‌ای وجود داشته باشد تا یک شرکت اقدام به احداث و بهره‌برداری یک نیروگاه هرچند کوچک برای خود نماید.

تأمین برق از بخش خصوصی تحت قراردادهای دوجانبه و بورس انرژی صورت می‌پذیرد که در این مطلب به قراردادهای دو جانبه می‌پردازیم. در دهه اخیر بخش خصوصی فعالیت‌های جدی در صنعت برق داشته است که نمونه‌ای از آن‌ها شکل‌گیری شرکت‌های خرده‌فروشی برق هستند. شرکت‌های خرده‌فروشی، تأمین برق صنایع را با استفاده از قراردادهای دو جانبه تسهیل می‌کنند. قرارداد دوجانبه (Bilateral Contract) قراردادی است که به صورت مستقیم بین عرضه‌کننده (شرکت خرده‌فروشی‌) و مصرف‌کننده (صنایع کشور) منعقد می‌گردد. در این قراردادها قیمت برای تمام بازه‌های کم‌باری، میان‌باری و پرباری یکسان است و بر اساس توافق طرفین تعیین می‌گردد. بر اساس تصویب­نامه شماره 357/ت57467ه مورخه ۲۰/۰۷/۱۳۹۹  هیأت وزیران  کلیه مشترکین صنعتی برق با قدرت بالای یک مگاوات موظفند برق (انرژی الکتریکی) مورد نیاز خود را از طریق قرارداد دوجانبه برق و یا سایر روش‌های متداول در بورس انرژی تأمین نمایند. در غیر این صورت به شرکت‌های برق منطقه‌ای و یا توزیع نیروی برق اجازه داده می‌شود برق مصرفی مشترک را به نیابت از طرف وی تأمین و بهای آن را بر اساس حداکثر قیمت برق در بازار عمده فروشی برق و یا حداکثر قیمت برق در بورس انرژی در آن دوره (هرکدام که بیشتر باشد) و با احتساب نیم (۵/۰) درصد به عنوان حق العمل محاسبه نماید. با انعقاد قرارداد دوجانبه هیچ تغییری در سازوکار دریافت برق برای مصرف کننده رخ نداده و تنها سازوکار مالی و پرداخت تغییر می‌یابد. پس از انعقاد، قرارداد نزد مدیریت شبکه برق ایران ثبت می شود. لازم به ذکر است هزینه ترانزیت برق مستقیما توسط مصرف‌کننده به شرکت توزیع برق منطقه پرداخت می‌شود و جز هزینه قرارداد دوجانبه قرار نمی‌گیرد.

مزایای خرید برق با قرارداد دوجانبه

  • تعیین قیمت برق به صورت توافقی (در واقع کمتر از تعرفه های وزارت نیرو است)

  • شرایط پرداخت منعطف

  • امکان انتخاب عرضه کننده توسط مصرف کننده

  • امکان ویرایش میزان مصرف در صورت بروز مشکل برای مصرف کننده با شرایط معین

  • تضمین برق توسط مدیریت شبکه برق ایران برای مصرف کننده

  • محفوظ ماندن اطلاعات قرارداد برای سایر فعالین بازار

با توجه به مطالب بیان شده، انعقاد قراردادهای دوجانبه از پشتوانه ها و حمایت‌های قانونی لازم برخوردار است. با این حساب اگر صنایع برق خود را از شرکت‌های خرده‌فروشی تأمین نمایند در یک سال میتوانند 20 الی 30 درصد هزینه های برق خود را کاهش دهند.

شرکت مهرازنوین مشاور صنایع در زمینه تأمین برق مورد نیازشان است و با داشتن تعامل با نیروگاه‌ها و عرضه کننده‌های مختلف برق صنایغ را با شرایطی منعطف و اقتصادی برای آن‌ها تأمین می‌کند. مهراز نوین آمادگی دارد در زمینه تأمین برق به صنایع مختلف مشاوره دهد و با ارزیابی اختصاصی میزان سود شما را از خرید برق محاسبه نماید. برای ارتباط با ما اینجا کلیک نمایید.

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *